Astrid van wesenbeeck

Ik (1974) maakte kennis met yogabeoefening bij Rob Obermeyer nadat ik de opleiding Nederlandse taal- en letterkunde had afgerond aan de Universiteit Utrecht. Het beoefenen van yoga gaf me in eerste instantie vooral de gelegenheid om op adem te komen en om vriendelijkheid en gelijkmoedigheid in mezelf te ontdekken.

 

Yogabeoefening betekende in het begin vooral mediteren. Pas later in mijn leven, toen ik minder kon sporten vanwege terugkerende blessures, ben ik mij in de fysieke yogabeoefening (houdingen) gaan verdiepen. De impact hiervan was groot omdat ik via de fysieke component pas echt contact kreeg met mijn lichaam en leerde te luisteren naar wat het me te vertellen had. Het heeft mijn leven radicaal veranderd en zo werd yoga een manier van leven en ontstond de wens om les te gaan geven. 

 

In 2016 volgde ik de Yoga Basic Vinyasa docentenopleiding bij Yoga Moves in Utrecht. Sinds het najaar van 2016 geef ik met veel plezier en toewijding les, onder andere bij Yoga Utrecht en Yoga Moves (Utrecht). 

 

In mijn kennismaking met de introspectieve meditatie van iRest, viel het meditatieve helemaal samen met het fysieke. iRest yoga nidra is een simpele, hedendaagse meditatievorm die mensen helpt in het leven van deze tijd. Sinds 2019 ben ik in opleiding om een gecertificeerd iRest trainer te worden. 

 

Ik combineer het verzorgen van yoga- en meditatielessen met een dynamische baan in Den Haag waar ik adviseur open science ben bij de Koninklijke Bibliotheek. Ik zet mij daar onder andere in voor betere toegankelijkheid van wetenschappelijke publicaties. 

 

Op mijn werk geef ik 2 yoga nidra meditaties per week voor mijn collega's.  

Foto: Inge Angevaare
Foto: Inge Angevaare

"Zo ontzettend waardevol, de geleide meditatie bij Astrid! Een moment van stilte, gelegenheid voor introspectie, als een veilige haven middenin een hectische week." Collega Lotte, Den Haag 

 

"Door de stem van Astrid raak ik helemaal in vervoering. Het voelt altijd heerlijk ontspannen, waardoor ik in een diepe rust raak. Het is bijna alsof ik in trance ben. Na een half uur kan ik met frisse moed weer aan het werk."

Collega Marijke, Den Haag 

 

 


Yoga en meditatie opleidingen & trainingen

2019 

2018 

2017

  • Inner-Axis with Max Strom. 18 hrs training met Max Strom 
  • Therapeutic Wisdom Training. 24 hrs training met Doug Keller
  • Artful Vinyasa: Practice, Understanding & Study for Yoga Teachers. 33 hrs training met Mark Stephens
  • Zhineng. 4-daagse workshop met Xie Chuan en Henk Fransen

2016