Astrid

Astrid van Wesenbeeck (1974) maakte kennis met yoga bij de Utrechtse Rob Obermeyer nadat zij de opleiding Nederlandse taal- en letterkunde had afgerond aan de Universiteit Utrecht. Het beoefenen van yoga gaf Astrid in eerste instantie vooral de gelegenheid om op adem te komen en om vriendelijkheid en gelijkmoedigheid in zichzelf te ontdekken. Geleidelijk aan werd yoga een manier van leven en ontstond de wens om les te gaan geven. 

 

In 2016 volgde Astrid de Yoga Basic Vinyasa docentenopleiding bij Yoga Moves in Utrecht. Sinds het najaar van 2016 geeft ze met veel plezier en toewijding les bij onder andere Yoga Utrecht, en volgt ze regelmatig verdiepende trainingen en opleidingen zoals de op yoga nidra gebaseerde iRest level 1 teacher training (mei 2018). 

 

Astrid combineert het verzorgen van yogalessen met een dynamische baan in Den Haag. Zij is adviseur open science bij de Koninklijke Bibliotheek .  

 

Yogabeoefening omvat voor mij alles. Het is een reis door lichaam en geest, een reis door overtuigingen, angsten, verlangens en verheugingen. Yoga is een ontdekkingstocht door oude en recente geschriften, het is een tocht met gelijkgestemden en met vrienden, familie en ieder ander die ik ontmoet. Ik heb ervaren dat ik in dit avontuur mijn Zelf mag ontmoeten. Mijn Zelf in haar meest authentieke en vrije expressie, vrij van overheersende systemen die het zicht jarenlang hebben vertroebeld.

 

"We are just human - don't try to be someone else",  Jack Kornfield, boeddhistisch leraar.

 

 

*** 

 

"Astrid heeft me steeds op een professionele, rustige en liefdevolle manier door alle oefeningen geleid waardoor ik elke week opnieuw weer uitkeek naar de volgende sessie. De lessen bij Astrid hebben me rust, balans en een goed gevoel van eigen lichaam & geest gegeven. Een verrijking in en van mijn leven!"

Marissa, Utrecht

 

"Je lessen zijn zo bijzonder omdat je echte aandacht geeft aan iedereen en rust en warmte uitstraalt. Je geniet er echt van, en ik daardoor ook."

Riëtte, Utr/Zwolle

Foto: Inge Angevaare
Foto: Inge Angevaare

Yoga en meditatie opleidingen & trainingen

2018 

2017

  • Inner-Axis with Max Strom. 18 hrs training met Max Strom 
  • Therapeutic Wisdom Training. 24 hrs training met Doug Keller
  • Artful Vinyasa: Practice, Understanding & Study for Yoga Teachers. 33 hrs training met Mark Stephens
  • Zhineng. 4-daagse workshop met Xie Chuan en Henk Fransen

2016

nog iets meer over mezelf

Ik voel me heel fijn als ik met vrienden en familie ben. En hoe ouder ik word, hoe belangrijker dit samenzijn wordt. Ik ervaar dat in relaties en in het contact met anderen, de meest mooie dingen kunnen gebeuren in jezelf. 

 

In mijn vrije tijd ben ik ook graag te vinden in de natuur, met een verrekijker om mijn nek. Ik ben gek op vogels, andere beestjes, planten, bloemen en verschillende landschappen. De omgeving van Utrecht met haar veen en bossen is een enorme inspiratiebron voor me en met onze kampeerauto zoeken we geregeld mooie plekken op die verder weg liggen.