Ik (1974) maakte kennis met yogabeoefening bij Rob Obermeyer nadat ik de opleiding Nederlandse taal- en letterkunde had afgerond aan de Universiteit Utrecht. Het beoefenen van yoga gaf me in eerste instantie vooral de gelegenheid om op adem te komen. Ik had last van stress, somberheid en hyperventilatie en via de zachte en toegewijde yogabeoefening bij Rob Obermeyer herontdekte ik vriendelijkheid en gelijkmoedigheid in mezelf.  

 

Yogabeoefening betekende daarna veel verschillende dingen voor me. Ik zie het als een educatief traject, waarin ik leer ademen, voelen, luisteren, spelen en jongleren. In dit avontuur, dat ik nu meer dan twintig jaar beleef, is één aspect onveranderlijk gebleven: in yogabeoefening kom ik steeds thuis in en bij mezelf. En mijn lichaam biedt daar de ingang voor.   

 

Het avontuur leidde mij ook naar de introspectieve meditatie van iRest, een moderne en seculiere yoga nidra vorm die mensen vaardigheden leert om veilig door het vaak onvoorspelbare leven te navigeren. iRest meditatie sluit voor mij perfect aan op somatische oefeningen en yogahoudingen, waarin we door langzaam en aandachtig te bewegen de functionaliteit, mobiliteit, kracht en authenticiteit van het lichaam herontdekken. In zowel iRest- als yoga-beoefening is het lichaam de ingang voor heling en voor het ervaren van heelheid.  

 

Sinds november 2019 ben ik gecertificeerd iRest yoga nidra docent

In 2020 vul ik de iRest opleiding aan met een opleiding tot Somatic Exercise Coach, hierdoor hoop ik nog beter in staat te zijn om mensen te helpen zich te herverbinden met lichaam en geest. 

 

Ik combineer het verzorgen van yoga- en meditatielessen met een baan als adviseur bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag, waar ik mij hard maak voor een betere toegankelijkheid van wetenschappelijke publicaties voor mensen buiten het academische circuit.  

 

Op mijn werk geef ik iedere dag die ik aanwezig ben, een iRest yoga nidra meditatie voor mijn collega's.  

Foto: Inge Angevaare
Foto: Inge Angevaare

"Zo ontzettend waardevol, de geleide meditatie bij Astrid! Een moment van stilte, gelegenheid voor introspectie, als een veilige haven middenin een hectische week." Collega Lotte, Den Haag 

 

"Door de stem van Astrid raak ik helemaal in vervoering. Het voelt altijd heerlijk ontspannen, waardoor ik in een diepe rust raak. Het is bijna alsof ik in trance ben. Na een half uur kan ik met frisse moed weer aan het werk."

Collega Marijke, Den Haag 

 

"Astrid voelt haarfijn aan wat een groep nodig heeft om de meditatie te verdiepen in een veilige omgeving."

Collega Rene, Den Haag 


Yoga en meditatie opleidingen & trainingen

2020

  • Opleiding tot The Thinking Body Somatic Exercise Coach met Lisa Petersen
  • Workshop Intelligent Yoga met Pete Blackaby (van het prachtige boek: "Intelligent Yoga")

2019 

2018 

2017

  • Inner-Axis with Max Strom. 18 hrs training met Max Strom 
  • Therapeutic Wisdom Training. 24 hrs training met Doug Keller
  • Artful Vinyasa: Practice, Understanding & Study for Yoga Teachers. 33 hrs training met Mark Stephens
  • Zhineng. 4-daagse workshop met Xie Chuan en Henk Fransen

2016