Astrid van Wesenbeeck

Ik geloof in de kracht van zelfreflectie en van het naar binnen durven keren om van daaruit tot expressie en verbinding te komen. Yogabeoefening en meditatie helpen me daarbij.

 

In mijn twintigerjaren maakte ik kennis met hatha yoga, bij Rob Obermeyer in Utrecht. Eigenlijk liep ik alleen maar tegen mezelf aan in deze periode. Ik was chronisch rusteloos, somber, ontevreden, bozig, en in de yogales kwam mijn adem soms niet verder dan mijn keel.

 

Vele trajecten verder nam ik in 2014 opnieuw een eerste yogales. Met de rustige lessen van Rob in mijn geheugen, werd ik verpletterd door de dynamiek en de uitdagingen in de (vinyasa) les. En weer liep ik alleen maar tegen mezelf aan; mijn lijf deed zeer en mijn hoofd riep dat ik niets kon. Maar toen ik in de eindontspanning lag, voelde ik het stromen en kon ik loslaten. Sindsdien heb ik yogabeoefening geïntegreerd in mijn dagelijks leven. Ik merk dat ik steeds beter leer te bewegen met wat is. En dat wat is, beweegt steeds soepeler met mij mee.

 

Ik sta vaak nog versteld van hoe dingen in mijn leven zijn veranderd sinds ik yoga beoefen. Mijn leven is in één woord gewoonweg mooier geworden. Die verandering komt van binnenuit. De wereld om mij heen is niet veranderd. 

 

In 2016 volgde ik een yoga-verdiepingstraining en kwam ik in contact met de innerlijke wens om yogales te geven. Sinds het najaar van 2016 geef ik les.   

 

Ik ontwikkel mij doorlopend, op de eerste plaats door veel te oefenen en op de tweede plaats door te lezen en te studeren. Een diepe interesse in de boeddhistische psychologie heeft ertoe geleid dat ik in 2018 de postacademische opleiding tot Categorie-1 Mindfulnesstrainer ga volgen aan het Centrum voor Mindfulness (Radboud UMC Nijmegen). 

Foto: Jaap van de Klomp
Foto: Jaap van de Klomp

opleidingen & trainingen

2017

  • Inner-Axis with Max Strom. 18 hrs training met Max Strom 
  • Artful Vinyasa: Practice, Understanding & Study for Yoga Teachers. 33 hrs training met Mark Stephens
  • Therapeutic Wisdom Training. 24 hrs training met Doug Keller
  • Zhineng. 4-daagse workshop met Xie Chuan en Henk Fransen
  • Diverse workshops & seminars

 

2016

  • Vinyasa Yoga Level 1, Yoga Alliance Registered Vinyasa Teacher Training (RYT) 200 hrs, Yoga Moves Utrecht
  • Going Deeper, in depth course, Yoga Moves Utrecht
  • Diverse workshops & seminars
  • Ik geef yogales sinds november 2016

Werk en huis

 

 

Ik ben geboren in 1974 in Brabant en woon sinds mijn studententijd in Utrecht.

 

Na mijn studies Nederlands aan de Hogeschool Utrecht en Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht, ben ik gaan werken in de wetenschappelijke bibliotheeksector. Sinds 2006 werk ik voor de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag als programmamanager "open wetenschap".