“Everyone has been made for some particular work and the desire for that work has been put in every heart.” Rumi

[Deze pagina is nog in ontwikkeling]

 

 

Inspiratie

iRest yoga nidra - ontwikkeld door Dr. Richard Miller, klinisch psycholoog, yogi en spiritueel leraar. In het iRest certification programma heb ik mij verdiept in trauma en in het helen van trauma via een body-mind benadering. Meer over iRest Yoga Nidra.

 

Somatic Exercises - een ultieme body-mind manier van bewegen waarmee je heel diep in je lichaam geraakt en lichaam en brein opnieuw met elkaar verbindt. Lisa Petersen (Living Yoga), Feldenkrais with Alfons (op YouTube) en Donna Farhi zijn mijn eerste inspiratoren in somatics. Somatics en yoga vormen voor mij een eenheid.    

 

The Body Keeps the Score - boek van professor Bessel van der Kolk. Van der Kolk onderstreept het belang en vooral de kracht van de body-mind benadering in het helen van klein en groot trauma en depressie. The Body Keeps the Score is een geweldig boek dat gaat over hoe onze hersenen werken en hoe we ons lichaam kunnen terugvinden als een prachtig zelfregulerend geheel. Een veilige plek om te zijn. Het is een boek dat gaat over jou en mij. Ik raad het je ten zeerste aan om te lezen. De Nederlandse uitgave heet Traumasporen


Certificering