Astrid van Wesenbeeck

Ik geloof in de kracht van zelfreflectie en van het naar binnen durven keren om van daaruit tot expressie en verbinding te komen. Yogabeoefening en meditatie helpen me daarbij.

 

In mijn twintigerjaren maakte ik kennis met hatha yoga, bij Rob Obermeyer in Utrecht. Eigenlijk liep ik alleen maar tegen mezelf aan in deze periode. Ik was chronisch rusteloos, somber, ontevreden, bozig, en in de yogales kwam mijn adem soms niet verder dan mijn keel.

 

Vele trajecten verder nam ik in 2014 opnieuw een eerste yogales. Met de rustige en plezierige lessen van Rob in mijn geheugen, werd ik verpletterd door de dynamiek en de uitdagingen in deze les. En weer liep ik alleen maar tegen mezelf aan; mijn lijf deed zeer en mijn hoofd riep dat ik niets kon. Maar toen ik in de eindontspanning lag, voelde ik het stromen en kon ik loslaten. Sindsdien heb ik yoga- en meditatiebeoefening geïntegreerd in mijn dagelijks leven. Ik merk dat ik steeds beter leer te bewegen met wat is. En dat wat is, beweegt steeds soepeler met mij mee.

 

Ik sta vaak nog versteld van hoe dingen in mijn leven zijn veranderd sinds ik yoga en meditatie beoefen. Mijn leven is in één woord gewoonweg mooier geworden. De verandering komt helemaal van binnenuit.

 

Wat mij zo aanspreekt in Yoga, is dat het een filosofie is, een zienswijze, die gepaard gaat met beoefening. Je kunt pas begrijpen wat de filosofie werkelijk betekent, als je ermee aan de slag gaat. Yoga is voor mij dan ook de ultieme filosofie van het ervaren.

 

In 2016 volgde ik een yoga-verdiepingstraining bij Yoga Moves in Utrecht, en kwam ik in contact met de innerlijke wens om yogales te geven. Ik volgde de Yoga Moves Docentenopleiding die ik in oktober 2016 afrondde. Sinds het najaar van 2016 geef ik les.   

 

Ik ontwikkel mij doorlopend, op de eerste plaats door veel te oefenen, mij bij te scholen, en op de tweede plaats door te lezen en te studeren. Een diepe interesse in de boeddhistische psychologie heeft ertoe geleid dat ik in 2018 de postacademische opleiding tot Categorie-1 Mindfulnesstrainer ga volgen aan het Centrum voor Mindfulness (Radboud UMC Nijmegen). 

Foto: Jaap van de Klomp
Foto: Jaap van de Klomp

opleidingen & trainingen

2018 

 • (Sept) Postdoc Mindfulness Radboud UMC Centrum voor Mindfulness
 • (January) 10 steps of iRest - Yoga Nidra. Workshop with James Reeves 

2017

 • Inner-Axis with Max Strom. 18 hrs training met Max Strom 
 • Therapeutic Wisdom Training. 24 hrs training met Doug Keller
 • Artful Vinyasa: Practice, Understanding & Study for Yoga Teachers. 33 hrs training met Mark Stephens
 • Zhineng. 4-daagse workshop met Xie Chuan en Henk Fransen
 • Diverse workshops & seminars

 

2016

 • Vinyasa Yoga Level 1, Yoga Alliance Registered Vinyasa Teacher Training (RYT) 200 hrs, Yoga Moves Utrecht
 • Going Deeper, in depth course, Yoga Moves Utrecht
 • Diverse workshops & seminars
 • Ik geef yogales sinds november 2016

Werk en huis

 

 

Ik ben geboren in 1974 in Brabant en woon sinds mijn studententijd in Utrecht.

 

Na mijn studies Nederlands aan de Hogeschool Utrecht en Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht, ben ik gaan werken in de wetenschappelijke bibliotheeksector. Sinds 2011 werk ik voor de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag als programmamanager "open wetenschap". 

Lieve woorden

 

Astrid heeft me steeds op een professionele, rustige en liefdevolle manier door alle oefeningen geleid waardoor ik elke week opnieuw weer uitkeek naar de volgende sessie. De lessen bij Astrid hebben me rust, balans en een goed gevoel van eigen lichaam & geest gegeven. Een verrijking in en van mijn leven!

Marissa, Utrecht

 

Je lessen zijn zo bijzonder omdat je echte aandacht geeft aan iedereen en rust en warmte uitstraalt. Je geniet er echt van, en ik daardoor ook. 

Riëtte, Utr/Zwolle