Over mijzelf, over Astrid

Na mijn studie Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht, ben ik begonnen met yogabeoefening in de studio van Rob Obermeyer. Ik was chronisch somber, onrustig en had last van hyperventilatie. Mijn spirituele ontwikkeling is sindsdien niet meer gestopt maar mijn focus lag voor lange tijd wel meer op dat wat zich buiten mij bevond, en minder op dat wat in mij aanwezig was. Nu ik 43 ben en terugkijk, zie ik dat er nog geen ruimte was voor een overgave aan wat ik nu "mijn yogapad mijn hartpad"  noem.

 

Die overgave kwam later wel, na aanhoudende periodes van onrust, ontevredenheid en somberheid. In 2016 volgde ik een yoga-verdiepingstraining bij Yoga Moves in Utrecht, en kwam ik in contact met de innerlijke wens om yogales te geven. Ik volgde de Yoga Moves Docentenopleiding die ik in oktober 2016 afrondde. Sinds het najaar van 2016 geef ik les. Naast de yogalessen die ik geef, werk ik als programmaleider Open Wetenschap bij de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag. 

 

Wat mij zo aanspreekt in Yoga, is dat het een filosofie is, een zienswijze, die gepaard gaat met beoefening. Je kunt pas begrijpen wat de filosofie werkelijk betekent voor je, als je ermee aan de slag gaat. Yoga is voor mij dan ook de ultieme filosofie van het ervaren en van het voelen.

 

De yogalessen die ik verzorg, komen voort uit waar ik zelf ben in mijn yogabeoefening. Yogabeoefening betekent voor mij helder, aandachtig en met compassie aanwezig durven zijn in alles wat zich aandient. Dat is niet altijd even gemakkelijk. Asanapractice en meditatie zijn oefenvormen die mij helpen in dit proces.

 

Ik voel een immens grote dankbaarheid voor alle mensen die mij helpen met mijn yogabeoefening. Ik heb het geluk om bij veel prachtige docenten te mogen en kunnen studeren, en ik heb het geluk dat ik van lezen en studeren houd zodat ik van mensen kan leren die ik niet persoonlijk ken. Mijn dankbaarheid strekt zich uit tot ver in het verleden, tot alle spiritueel geïnspireerde mensen die ervoor hebben gezorgd dat hun kennis en wijsheden werden overgedragen.  

Foto: Jaap van de Klomp
Foto: Jaap van de Klomp

opleidingen & trainingen

2018 

  • (Sept) Postdoctorale opleiding (1,5 jaar) Mindfulness Radboud UMC Centrum voor Mindfulness
  • (Mei) Level 1 iRest Yoga Nidra met James Reeves
  • 10 steps of iRest - Yoga Nidra. Workshop o.l.v. James Reeves 

2017

  • Inner-Axis with Max Strom. 18 hrs training met Max Strom 
  • Therapeutic Wisdom Training. 24 hrs training met Doug Keller
  • Artful Vinyasa: Practice, Understanding & Study for Yoga Teachers. 33 hrs training met Mark Stephens
  • Zhineng. 4-daagse workshop met Xie Chuan en Henk Fransen

2016

  • Vinyasa Yoga Level 1, Yoga Alliance Registered Vinyasa Teacher Training (RYT) 200 hrs, Yoga Moves Utrecht
  • Going Deeper, in depth course, Yoga Moves Utrecht
  • Ik geef yogales sinds november 2016

WONEN EN Werk

 

 

Ik ben geboren in 1974 in Brabant en woon sinds mijn studententijd in Utrecht.

 

In mijn vrije tijd ben ik te vinden in de natuur, met een verrekijker om mijn nek. Ik ben gek op vogels. Grote en kleine, grijze en kleurrijke.

 

Na mijn studies Nederlands aan de Hogeschool Utrecht en Moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Utrecht, ben ik gaan werken in de wetenschappelijke bibliotheeksector. Sinds 2011 werk ik voor de Koninklijke Bibliotheek in Den Haag als programmamanager "open wetenschap".

Lieve woorden

 

Astrid heeft me steeds op een professionele, rustige en liefdevolle manier door alle oefeningen geleid waardoor ik elke week opnieuw weer uitkeek naar de volgende sessie. De lessen bij Astrid hebben me rust, balans en een goed gevoel van eigen lichaam & geest gegeven. Een verrijking in en van mijn leven!

Marissa, Utrecht

 

Je lessen zijn zo bijzonder omdat je echte aandacht geeft aan iedereen en rust en warmte uitstraalt. Je geniet er echt van, en ik daardoor ook. 

Riëtte, Utr/Zwolle