Lichaamsgerichte coaching

Je kunt bij mij terecht als je je met je lichaam wilt herverbinden. Door (traumatische) ervaringen kan het zijn dat je deze verbinding bent kwijtgeraakt en dat je je lichaam (al lange tijd) niet meer ervaart als een veilige en plezierige thuishaven van waaruit je leven in haar volledigheid kunt vormgeven en ervaren. Het kan zijn dat je door langdurige afsluiting en ontkenning van het lichaam en moeilijke lichamelijke sensaties, klachten hebt gekregen zoals slapeloosheid, paniekaanvallen of depressie. 

 

De weg terug in het lichaam vinden en het lichaam weer in het volle bewustzijn brengen, kan een begin zijn van een periode waarin je je weer volledig levendig, aanwezig en "aan het roer" gaat voelen. Het kan ook een begin zijn van het transformeren van oude pijn. Zodra je bekend ben geraakt met het voelende lichaam, zodra je je eigen innerlijke ankers hebt gevonden die je helpen om je gegrond, kalm, ontspannen en aanwezig te voelen, heb je een veilige basis om moeilijke emoties, gevoelens, beelden en herinneringen te verwelkomen en te ontmoeten. Zo wordt je lichaam de plek waar de transformatie naar heelheid plaatsvindt.    

 

Het bewust en met aandacht voelen van het lichaam is niet voor iedereen gemakkelijk en kan heel beangstigend zijn als je je er lange tijd voor hebt afgesloten. Lichaamsgerichte coaching is daarom geen "quick fix". Het is een intiem proces waarin je je stapje voor stapje leert bevrienden met je zenuwstelsel, met fijne en moeilijke lichamelijke sensaties en met reacties van het lichaam op dingen die in het nu gebeuren. 

 

Van spanning naar ontspanning

Van angst naar genieten 

Van slecht slapen naar goed slapen

Van rigiditeit naar creativiteit

Van controledrang naar risico's durven nemen    

Hoe werkt het ?

Het is nooit helemaal te voorspellen hoe ons gezamenlijke traject zal zijn, maar de volgende route geeft een idee van hoe ik werk: 

  1. Intake > ik vind het fijn om je eerst even te horen voordat we een eerste sessie ingaan. Het is belangrijk dat ik je hulpvraag goed begrijp, zodat ik kan aangeven of ik je van dienst kan zijn. De intake kunnen we telefonisch doen of online. 
  2. Co-meditatie (dyade) > ik werk veel met co-meditatie. Dit is een vriendelijke en zachte manier om het lichaam te verkennen en te bevrienden. In een co-meditatie kunnen ook bewegingen of houdingen worden uitgenodigd, of aanraking. Je leert in een veilige omgeving te verblijven met dat wat in je aanwezig is en je leert het verhaal (de interpretatie, de duiding, de analyse) los te laten en steeds vanuit het lichaam aanwezig te zijn. Het benoemen van dat wat je ervaart is een belangrijk onderdeel van een dyade.   
  3. Psycho-educatie > soms is het nuttig als ik iets uitleg, bijvoorbeeld over stress, het zenuwstelsel of over trauma. Deze kennis geeft de oefeningen meer context en kan ook helpen in het proces dat je buiten de sessies om beleeft.  

Belangrijke waarden in lichaamsgerichte coaching zijn voor mij:

  • Dat jij je veilig voelt. 
  • Dat we een gelijkwaardige relatie hebben waarin we steeds samen afstemmen hoe het gaat en of dat wat we doen, behulpzaam is voor je. Je kunt op ieder moment stoppen en je zit dan ook nooit ergens aan vast. 
  • Dat ik je uitnodig om een onderzoekende, verkennende, nieuwsgierige en vriendelijke houding te cultiveren. Deze houding is voor mijzelf net zo belangrijk en ik besteed hier dan ook veel aandacht aan in mijn eigen beoefening. 
  • Dat we niet bezig zijn om jou te fiksen. Wat ik aanbied is geen verbetertraject, het is een eenvoudige, intense en verdiepende manier om met jezelf te verblijven, te luisteren naar wat het lichaam je te vertellen heeft en om te voelen dat er heelheid is, ook in het moment van nu.   
  • Dat ik aangeef als ik voel dat ik je niet kan helpen.     

Neem een kijkje op deze pagina als je meer wilt weten over mijn achtergrond en educatie of stuur me een bericht als je in contact wilt komen met me.  

 

Waar: In Tienhoven Oud - Maarsseveen (prov. Utr)  

Kosten: €65 voor een sessie van 1 uur en een kwartier. (incl. 21% btw)