“Everyone has been made for some particular work and the desire for that work has been put in every heart.” Rumi

Mijn verlangen is om mensen te helpen bij het vinden van hun eigen innerlijke gids zodat ze een diep vertrouwen ontwikkelen in zichzelf en in het eigen innerlijke referentiesysteem. 

 

Aan de basis van dat vertrouwen ligt voor mij het principe van zelfregulatie. Dit betekent dat je weet wat je kunt doen om je zenuwstelsel tot rust te brengen als je wordt overweldigd door bijvoorbeeld sterke emoties, negatieve gedachten of (onverwachte) herinneringen. Zodra we tot rust komen en thuis gaan komen in ons lichaam, komt er ruimte om gebeurtenissen in het leven die mogelijk naar binnen zijn geslagen en invloed hebben op hoe we ons voelen en hoe we denken en handelen, te onderzoeken en te transformeren. Het is een onderzoek dat bijdraagt aan het vinden van richting, betekenis en levensplezier en een onderzoek dat ertoe kan leiden dat thuis voelen in het lichaam ook mogelijk is als de omstandigheden moeilijk zijn.    

*** 

Je kunt bij mij terecht om samen te onderzoeken wat jou helpt om weer thuis te komen in je lichaam en dus in jouw leven. Vaak zijn we ver van huis geraakt als we 

  • niet meer gemakkelijk kunnen ontspannen of niet meer weten hoe we kunnen ontspannen 
  • alsmaar vermoeid zijn, of ons doorlopend opgejaagd voelen 
  • slecht slapen, na een lange nachtrust vermoeid wakker worden
  • het leven ervaren als een aaneenschakeling van moeilijke en vervelende gebeurtenissen 
  • plezier en blijdschap om kleine dingen zijn verloren 
  • het gevoel hebben geen richting te hebben in het leven
  • het gevoel hebben geen eigenaarschap te hebben in ons leven 

Ik werk met body-mind benaderingen zoals bewegen met aandacht, yoga, (co-)meditatie en ademoefeningen. In al deze benaderingen zoeken we de stilte in onszelf op vanuit dat wat aanwezig is. Zo ervaren we wat gevoelens van stress, spanning of ander ongemak precies zijn en laten we juist deze gevoelens ons de weg wijzen naar onze eigen innerlijke thuishaven.  

In een eerste gesprek waarin we oefenen en ervaren, zullen we verkennen waar je behoefte aan hebt en wat jou helpt.  

 

De omgeving waarin ik woon leent zich heel goed voor buitensessies voor wie daarvoor voelt. Buiten ervaar je steun van de natuur, onder een brede en hoge hemel, met uitzicht op water, vogels, reeën en planten.   

 

***

Waar: In Tienhoven (prov. Utr)  

Duur: 60 tot 75 min

Kosten: Vanaf €35, €45 €60 excl. 21% btw, afhankelijk van wat je te besteden hebt.   

Stuur me een email als je een afspraak wilt maken: post@astridvanwesenbeeck.nl 

Kijk bij de agenda waar je me kunt vinden voor een groepsles of leer meer over de kracht van de dyade (co-meditatie).

Leer meer over de dyad 

***   

Podcast: via een podcast die ik samen met Janneke Schuurman maakte, kun je een eerste indruk krijgen van hoe ik werk. Onze 10 "sanity breaks" zijn korte, ontspannende meditaties voor het begin en het eind van je dag. Je kunt ze beluisteren op Spotify of op Ancor.