Yoga nidra & co-meditatie

Yoga nidra

Yoga nidra is een meditatiebeoefening met wortels in de tijd van de Upanishads. Yoga nidra leidt tot diepe ontspanning van lichaam en geest, die te vergelijken is met diepe, herstellende slaap. Tegelijkertijd blijven we ons tijdens de meditatie bewust zodat we vanuit een stille en rustige plek alles kunnen ontmoeten wat zich aandient in het veld van bewustzijn. 

 

Ik bied je iRest (Integrative Restoration) yoga nidra aan. iRest is een meditatievorm en een therapeutisch hulpmiddel speciaal ontworpen voor deze tijd waarin veel mensen kampen met trauma, stress, angst en slapeloosheid. In iRest yoga nidra ligt de nadruk op het verwelkomen van alles wat zich aandient in het veld van bewustzijn. Verwelkomen betekent in deze context dat je de dingen ziet zoals ze zijn. Niet meer en niet minder.

 

Vanuit het verwelkomen van dat wat er is, het fijne en het lastige en pijnlijke, maak je een transitie door naar het ervaren van eenheid en heelheid. Twee onveranderlijke kwaliteiten die onderdeel zijn van je natuurlijke staat van zijn.  

 

Meer weten over iRest? Bezoek de iRest-website of lees "Yoga nidra, a meditative practice for deep relaxation and healing" door Richard Miller (2010).   

Co-meditatie (dyad)

Soms bewegen we gemakkelijker weg van heftige en lastige emoties, gevoelens en pijn dan dat we bij de sensaties blijven en ze volledig ervaren. En soms houden we onszelf - misschien onbewust - gevangen in overtuigingen en denkbeelden die ons in ons doen en laten beperken. Het kan interessant zijn om op zelfonderzoek uit te gaan in een co-meditatie, of dyad. 

 

In een dyad mediteren we samen en zal ik je uitnodigen om te vertellen wat je ervaart.  

 

Een dyad is geen verbeterproject of therapeutische sessie. Je kunt het 1 keer doen, of meerdere keren. Het is simpelweg een eenvoudige manier om te verblijven met dat wat is, in het moment. 

 

Ik heb ruimte voor dyads op vrijdagmiddagen. Een sessie duurt gemiddeld 1 uur. Neem contact met me op als je meer wilt weten.