Yoga gebaseerd op somatische oefeningen

De yoga die ik geef is gericht op bewegingspatronen en op wat je ervaart in beweging. De oefeningen bieden een mogelijkheid om je bewust te worden van wat er gebeurt in je lichaam zodra je bijvoorbeeld uit je comfortzone beweegt. De oefeningen nodigen je ook uit om te vertragen, zodat je je van zoveel mogelijk details & informatie in de beweging bewust wordt. Dit zorgt ervoor dat je lichaamsbewustzijn groeit, maar ook dat de motorische aansturing van je lichaam verbetert. 

 

Het doel van fysieke yogabeoefening is voor mij niet om leniger of flexibeler te worden, en vanwege veiligheidsredenen doe ik niet veel met het langdurig rekken en strekken van spieren of met complexe houdingen. Het doel is om gemakkelijker te kunnen bewegen en om inzicht te verwerven over je zenuwstelsel en hoe je zenuwstelsel reageert op invloeden van buiten en binnen. Beweging is een uitermate geschikte vorm voor deze manier van jezelf leren kennen, we leren immers heel veel zaken in het leven door te bewegen. De bewegingen die we verkennen, zijn altijd logisch en functioneel.   


Je hebt het meeste baat bij yogabeoefening als je het regelmatig doet. Je kunt bij me terecht voor privésessies, maar je kunt je ook aanmelden voor een van de groepslessen die ik aanbied (zie onderaan pagina). 


Naast mijn interesse in Feldenkrais - Awareness through Movement oefeningen, volg ik wekelijks een les bij Peter Blackaby.   

 

Neem een kijkje op deze pagina als je meer wilt weten over mijn achtergrond en educatie of stuur me een bericht als je in contact wilt komen met me.  

 

M.b.t. privésessies: 

Waar: In Tienhoven Oud - Maarsseveen (prov. Utr)  

Kosten: €65 voor een sessie van 1 uur en een kwartier. (incl. 21% btw). Online sessies zijn ook mogelijk. 

Groepsles: YogaMoves Utrecht

Om de week op vrijdagochtend van 10:45 - 12:00 somatische yoga & yoga nidra (na een zogenaamde hotles dus in een verwarmde studio).

 

Voor het schema en deelname kijk op www.yogamoves.nl

Groepsles: Polderyoga

Bij voldoende deelnemers iedere woensdagavond van 8 tot 9 in de Bethunepolder Tienhoven, Gemeente Stichtse Vecht. 

 

Als je wilt meedoen, neem dan contact met me op.

 

Je hebt je eigen mat nodig voor deze avond.