Yoga gebaseerd op somatische oefeningen

De yoga die ik geef is gericht op beweging, bewegingspatronen en op wat je ervaart in beweging. De oefeningen bieden een mogelijkheid om je bewust te worden van wat er gebeurt in je lichaam zodra je bijvoorbeeld uit je comfortzone beweegt, of als je een rustige grondoefening doet. Je kunt je bijvoorbeeld bewust worden van onnodige (en vaak ingesleten) spierspanning en van je response op activering in het lichaam, zoals een hogere hartslag. De oefeningen nodigen je ook uit om te vertragen, zodat je je van zoveel mogelijk details & informatie in je lichaamgeest bewust wordt. Dit zorgt ervoor dat je lichaamsbewustzijn groeit, dat de motorische aansturing van je lichaam verbetert en dat je zenuwstelsel met meer gemak gaat navigeren. 

 

Het doel van de fysieke yogabeoefening die ik aanbied is om gemakkelijker te kunnen bewegen en om inzicht te verwerven in je lichaam en je geest en over hoe deze reageren op invloeden van buiten en binnen. Beweging is een uitermate geschikte vorm voor deze manier van jezelf leren kennen, we leren immers heel veel zaken in het leven door te bewegen. De bewegingen die we verkennen, zijn altijd veilig, logisch en functioneel.   

 

Je hebt het meeste baat bij yogabeoefening als je het regelmatig doet. Je kunt bij me terecht voor privésessies, maar je kunt je ook aanmelden voor een van de groepslessen die ik aanbied (zie onderaan pagina). 

 

Neem een kijkje op deze pagina als je meer wilt weten over mijn achtergrond en educatie of stuur me een bericht als je in contact wilt komen met me.  

 

M.b.t. privésessies: 

Waar: In Tienhoven Oud - Maarsseveen (prov. Utr).  

Kosten: €70 voor een uur en €80 voor 1,5 uur. 

 

Neem contact met me op voor het maken van een afspraak. 

Groepsles: YogaMoves Utrecht

Om de week op vrijdagochtend van 10:45 - 12:00 somatische yoga & yoga nidra (na een zogenaamde hotles dus in een verwarmde studio).

 

Voor het schema en deelname kijk op www.yogamoves.nl

Groepsles: Polderyoga

Bij voldoende deelnemers iedere woensdagavond van 8 tot 9 in de Bethunepolder Tienhoven, Gemeente Stichtse Vecht. 

 

Als je wilt meedoen, neem dan contact met me op.

 

Je hebt je eigen mat nodig voor deze avond.  

Kosten: €12,50