Yoga gebaseerd op somatische oefeningen

De yoga die ik geef is gericht op wat je ervaart in beweging. De oefeningen bieden een mogelijkheid om je bewust te worden van wat er gebeurt in je lichaam zodra je bijvoorbeeld uit je comfortzone beweegt, of als je een rustige grondoefening doet. Je kunt je bijvoorbeeld bewust worden van onnodige (en vaak ingesleten) in- en spierspanning en van je response op activering in het lichaam, zoals een hogere hartslag. De oefeningen nodigen je uit om te vertragen, zodat je je van zoveel mogelijk details bewust wordt. Dit zorgt ervoor dat je lichaamsbewustzijn groeit, dat de motorische aansturing van je lichaam verbetert en dat je je zenuwstelsel beter leert kennen.  

 

Beweging is een uitermate geschikte vorm om jezelf te leren kennen, we leren immers heel veel zaken in het leven door te bewegen. De bewegingen die we verkennen zijn altijd veilig, logisch en functioneel. Je beweegt in je eigen tempo, op je eigen adem en je leert om op jouw manier te onderzoeken hoe je vanuit het voelen kunt bewegen in plaats vanuit het nastreven van een bepaalde yogahouding of vorm.  De docenten die van grote invloed zijn op mijn manier van lesgeven, zijn Pete Blackaby van Intelligent Yoga (wekelijks online groepsles), Lisa Petersen van Living Yoga, (immersions & series) en Bonnie Bainbridge Cohen van Body Mind Centering (via boeken en online aanbod).   

 

Je hebt het meeste baat bij yogabeoefening als je het regelmatig doet. Je kunt bij me terecht voor privésessies, maar je kunt je ook aanmelden voor een van de groepslessen die ik aanbied (zie onderaan pagina). 

 

Neem een kijkje op deze pagina als je meer wilt weten over mijn achtergrond en educatie of stuur me een bericht als je in contact wilt komen met me.  

 

M.b.t. privésessies: 

Waar: In Tienhoven Oud - Maarsseveen (prov. Utr).  

Kosten: €70 voor een uur en €80 voor 1,5 uur. 

 

Neem contact met me op voor het maken van een afspraak. 

Groepsles: YogaMoves Utrecht

Wekelijks op vrijdagochtend van 10:45 - 12:00 somatische yoga & yoga nidra (na een zogenaamde hotles dus in een verwarmde studio).

 

Voor het schema en deelname kijk op www.yogamoves.nl

Groepsles: Polderyoga

Bij voldoende deelnemers iedere woensdagavond van 8 tot 9 in de Bethunepolder Tienhoven, Gemeente Stichtse Vecht. 

 

Als je wilt meedoen, neem dan contact met me op.

 

Je hebt je eigen mat nodig voor deze avond.  

Kosten: €12,50