iRest yoga nidra

iRest Yoga nidra

Yoga nidra betekent "slaap van de yogi", en is een meditatiebeoefening met wortels in de tijd van de eerste yogis die duizenden jaren geleden opzoek waren naar hun meest ware natuur met als doel om het aardse lijden te verminderen. Yoga nidra meditatie leidt tot diepe ontspanning van lichaam en geest, die te vergelijken is met diepe, herstellende slaap. Tegelijkertijd blijf je je tijdens de meditatie bewust zodat je vanuit een stille en rustige plek alles kunt ontmoeten wat zich aandient. 

 

Ik ben gecertificeerd iRest yoga nidra trainer, en bied je iRest yoga nidra meditatie aan. iRest is ontwikkeld door Dr. Richard Miller, spiritueel leraar, auteur, yogi, onderzoeker en klinisch psycholoog.

 

Richard Miller heeft de traditionele yoga beoefening gecombineerd met elementen uit de westerse psychologie en neuroscience. Recente wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat iRest behulpzaam is voor mensen met stress, depressie, angst, trauma, slaapstoornissen en chronische pijn. 

 

iRest is gebaseerd op een nonduale zienswijze. Dit betekent dat we als mensen verdeeldheid en separatie ervaren, maar dat deze voortkomen uit eenheid en heelheid. Dit betekent dat je ervan uit mag gaan dat je in essentie heel bent, ook al ervaar je trauma, stress of angst. iRest biedt tools en introspectie die je terug naar een gevoel van heelheid leiden. 

 

iRest is eenvoudig te leren en te beoefenen. Iedereen kan het doen, ongeacht geloofsovertuiging of fysieke en psychische staat. Ervaring met meditatie is niet nodig. 

 

Meer weten over iRest? Neem contact met me op, bezoek de iRest-website, lees "Yoga nidra, a meditative practice for deep relaxation and healing" door Richard Miller (2010), doe mee aan een groepsles of boek een iRest yoga nidra meditatie speciaal voor jou.