iRest yoga nidra

iRest Yoga nidra

Yoga nidra betekent "slaap van de yogi", en is een meditatiebeoefening met wortels in de tijd van de Upanishads. Yoga nidra meditatie leidt tot diepe ontspanning van lichaam en geest, die te vergelijken is met diepe, herstellende slaap. Tegelijkertijd blijf je je tijdens de meditatie bewust zodat je vanuit een stille en rustige plek alles kunt ontmoeten wat zich aandient in het veld van bewustzijn. 

 

Ik bied je iRest yoga nidra meditatie aan. Dit is een moderne meditatiebeoefening die is gebaseerd op de klassieke yoga nidra. iRest is tevens een therapeutisch hulpmiddel waarmee je vaardigheden leert om door het vaak hectische, drukke en veeleisende moderne leven, waarin rust soms volledig ontbreekt, te navigeren. Net als andere yogavormen is iRest een beoefening waarvoor geldt: oefening baart kunst.  

 

iRest is ontwikkeld door Dr. Richard Miller, spiritueel leraar, auteur, yogi, onderzoeker en klinisch psycholoog. Richard Miller heeft de traditionele yoga beoefening gecombineerd met elementen uit de westerse psychologie en neuroscience. Recente wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat iRest behulpzaam is voor mensen met stress, depressie, angst, trauma, slaapstoornissen en chronische pijn. 

 

iRest is gebaseerd op een nonduale zienswijze. Dit betekent dat we als mensen verdeeldheid en separatie ervaren, maar dat deze voortkomen uit eenheid en heelheid. Dit betekent dat je ervan uit mag gaan dat je in essentie heel bent, ook al ervaar je trauma, stress of angst. 

 

iRest is eenvoudig te leren en te beoefenen. Iedereen kan het doen, ongeacht geloofsovertuiging of fysieke en psychische staat. Ervaring met meditatie is niet nodig. 

 

Meer weten over iRest? Neem contact met me op, bezoek de iRest-website of lees "Yoga nidra, a meditative practice for deep relaxation and healing" door Richard Miller (2010).   

irest in een groep of Individueel

Je bent welkom in een van de groepslessen die ik geef. In deze lessen is er ook ruimte voor beweging, wat een mooie ingang geeft voor de meditatie.  De groepslessen zijn geen onderdeel van een programma, dus iedere les staat op zichzelf. 

 

Een individuele sessie kan ook interessant zijn. In een co-meditatie heb je de ruimte om te verblijven met dat wat is, dat wat je ervaart. Dit kan best lastig zijn, want vaak bewegen we gemakkelijker weg van heftige en lastige emoties, gevoelens en pijn dan dat we bij de sensaties blijven en ze volledig ervaren. En soms houden we onszelf - misschien onbewust - gevangen in overtuigingen en denkbeelden die ons in ons doen en laten beperken. In een co-meditatie kun je op zelfonderzoek uitgaan in een veilige omgeving.  

 

Een co-meditatie is geen verbeterproject of therapeutische sessie. Je kunt het 1 keer doen, of meerdere keren. Het is simpelweg een eenvoudige manier om te verblijven met dat wat is, in het moment, en te ervaren hoe dat is. 

 

Ik heb momenteel meer ruimte in mijn agenda voor online co-meditaties.   

 

Neem contact met me op als je meer wilt weten.