Lichaamsgerichte coaching : je lichaam aan het woord laten

In lichaamsgerichte coaching stel je je onderzoeksvraag niet zo zeer aan je denkende hoofd, maar aan je voelende en wetende lichaam. Hoe beter je leert je oor te luister te leggen in je lichaam, hoe meer antwoorden en richting je vanuit je lichaam zult waarnemen. Als coach, begeleid ik je in dit leren luisteren. 

 

Een deel van het lichaamsgericht coachen bestaat uit het leren kennen van je eigen systeem. Wat is bijvoorbeeld het zenuwstelsel en hoe kun je je eigen zenuwstelsel `leren kennen, zodat je je innerlijke referentiesysteem gaat begrijpen en gemakkelijker door het leven kunt navigeren.  

 

In de lichaamsgerichte coaching gebruik ik verschillende technieken die als doel hebben om te kunnen ontspannen, gronden en aanwezig blijven, óók als het moeilijk wordt. Ik werk met co-meditatie en Focusing, somatische yoga, energetische oefeningen en met jouw toestemming ook aanraking. Het zijn technieken die ik mijzelf heb eigengemaakt via opleidingen en waarin ik zelf de verdieping vind door consistente beoefening. Het zijn technieken die ook jij kunt integreren in je dagelijkse leven zodat je op een steeds natuurlijkere wijze vanuit volledige aanwezigheid, lichaam en geest als een geheel, kunt leven.

 

Meer over mijn werkwijze als coach 

Meer over mijn achtergrond  

Wat kun je verwachten?

Belangrijke waarden in lichaamsgerichte coaching zijn voor mij:

  • Dat we ons allebei veilig voelen. 
  • Dat we een gelijkwaardige relatie hebben waarin we steeds samen afstemmen hoe het gaat en of dat wat we doen, behulpzaam is voor je.  
  • Dat ik je uitnodig om een onderzoekende, verkennende, nieuwsgierige en vriendelijke houding te ontwikkelen. Deze houding is voor mijzelf net zo belangrijk en ik besteed hier dan ook veel aandacht aan in mijn eigen beoefening. 
  • Dat we niet bezig zijn om jou te fiksen. Wat ik aanbied is geen therapeutisch verbetertraject. Het is een eenvoudige, intense en verdiepende manier om met jezelf te verblijven en te luisteren naar wat in je lichaam gebeurt als je op onderzoek uit gaat of als je tot rust komt.
  • Dat ik je vertel wat we doen en waarom we het doen. Dit helpt je in het herhalen van sommige oefeningen als je weer thuis bent.    
  • Dat ik aangeef als ik voel dat ik je niet kan helpen.    

Waar: In Tienhoven Oud - Maarsseveen (prov. Utr). Online sessies zijn ook mogelijk. 

Kosten op locatie: €90 voor 1,5 uur  

Kosten online: €70 voor een uur 

 

Ben je geïnteresseerd? Neem contact met me op via post@astridvanwesenbeeck.nl