Lichaamsgerichte coaching

Ik kan je helpen met het weer leren voelen van je lichaam. Door (traumatische) ervaringen kan het zijn dat je de verbinding met je lijf bent kwijtgeraakt en dat je je lichaam (al lange tijd) niet meer ervaart als een veilige en plezierige thuishaven van waaruit je het leven in haar volledigheid kunt vormgeven en ervaren. Het kan zijn dat je door langdurige afsluiting en ontkenning van het lichaam en moeilijke lichamelijke sensaties, klachten hebt gekregen die je je levenslust ontnemen of die je gewoonweg in de weg zitten. 

 

Als je burn-out hebt, overspannen bent, overmatig stress ervaart, slecht slaapt en misschien ook veel negatieve gedachtes hebt over jezelf en over het leven, dan kunnen we samen onderzoeken hoe we jouw zenuwstelsel kunnen kalmeren en terugschakelen, zodat je je weer kunt gaan herinneren hoe het is om je ontspannen en levenslustig te voelen. Vanuit een ontspannen lichaam, kun je je weer meer gaan richten op dat wat je wenst in het leven en mogelijk ook op de dingen die je anders wilt gaan inrichten.  

 

De weg terug in het lichaam vinden en het lichaam weer in het volle bewustzijn brengen, kan een begin zijn van een periode waarin je je weer volledig levendig, aanwezig en "aan het roer" gaat voelen. Het kan ook een begin zijn van het transformeren van oude pijn. Zodra je bekend ben geraakt met het voelende lichaam, zodra je je eigen innerlijke ankers hebt gevonden die je helpen om je gegrond, kalm, ontspannen en aanwezig te voelen, heb je een veilige basis om moeilijke sensaties, emoties, gevoelens, beelden en herinneringen te verwelkomen en te ontmoeten. Zo wordt je lichaam de plek waar de transformatie naar heelheid plaatsvindt.    

 

Het bewust en met aandacht voelen van het lichaam is niet voor iedereen gemakkelijk en kan heel beangstigend zijn als je je er lange tijd voor hebt afgesloten. Lichaamsgerichte coaching is daarom geen "quick fix". Het is een intiem proces waarin je je stapje voor stapje leert bevrienden met je zenuwstelsel, met fijne en moeilijke lichamelijke sensaties en met reacties van het lichaam op dingen die in het nu gebeuren. 

 

In de lichaamsgerichte coaching gebruik ik verschillende technieken, zoals meditatie, focussen, fysieke oefeningen met beweging en geluid en met jouw toestemming ook aanraking.    

Wat kun je verwachten?

Belangrijke waarden in lichaamsgerichte coaching zijn voor mij:

  • Dat jij je veilig voelt. 
  • Dat we een gelijkwaardige relatie hebben waarin we steeds samen afstemmen hoe het gaat en of dat wat we doen, behulpzaam is voor je.  
  • Dat ik je uitnodig om een onderzoekende, verkennende, nieuwsgierige en vriendelijke houding te cultiveren. Deze houding is voor mijzelf net zo belangrijk en ik besteed hier dan ook veel aandacht aan in mijn eigen beoefening. 
  • Dat we niet bezig zijn om jou te fiksen. Wat ik aanbied is geen verbetertraject. Het is een eenvoudige, intense en verdiepende manier om met jezelf te verblijven en te luisteren naar wat in je lichaam gebeurt.
  • Dat ik je vertel wat we doen en waarom we het doen. Dit helpt je in het herhalen van sommige oefeningen als je weer thuis bent.    
  • Dat ik aangeef als ik voel dat ik je niet kan helpen.     

Neem een kijkje op deze pagina als je meer wilt weten over mijn achtergrond en educatie of stuur me een bericht als je in contact wilt komen met me.  

 

Waar: In Tienhoven Oud - Maarsseveen (prov. Utr)  

Kosten: €65 voor een sessie van 1 uur en een kwartier. (incl. 21% btw). Online sessies zijn ook mogelijk.