Meditatie en (iRest) yoga nidra

De meditaties die ik aanbied zijn lichaamsgericht en helpen je om vanuit veiligheid en gronding met je binnenwereld vertrouwd te geraken. Ik ben onder andere opgeleid door het iRest Instituut, dat een meditatievorm heeft ontwikkeld speciaal voor mensen met trauma, slaapstoornis, depressie of burn-out. Lees hier meer over iRest Yoga Nidra.

 

Juist als je met een medische conditie te maken hebt, als je weinig verbinding voelt met je lichaam door traumatische gebeurtenissen of als er dingen in je leven en de wereld gebeuren die je stress geven, kan lichaamsgerichte meditatie je helpen om vanuit rust en gronding voeling met het lichaam en alles wat zich daarin laat voelen, te krijgen. 

 

Een compassievolle relatie met het voelende lichaam en met bijvoorbeeld moeilijke emoties, is belangrijk om een gevoel van agency te hebben; een gevoel van aan het roer staan in je eigen leven. Bessel van der Kolk schrijft hierover in zijn boek The Body keeps the Score (p.96): "If you have a comfortable connection with your inner sensations, you will feel in charge of your body, your feelings, and yourself." 

 

Via de volgende routes kun je met mij mediteren:   

 

iRest yoga nidra op vrijdagochtend (live)

Iedere vrijdagochtend van 11 tot 12:15 bij Yoga Moves in Utrecht, een les met somatische yoga en yoga nidra. Grondend, ontspannend, onderzoekend. 

 

Meedoen kan via de website van YogaMoves. 


Online aanbod

Insight Timer: https://insighttimer.com/astridvanwesenbeeck

 

Kijk hier voor meer opties. 

 

 

 


Dagelijkse meditatie voor zorgprofessionals - ccmm.care

Ik draag bij aan de Internationale Compassie Community voor mensen die in de zorgsector werken. Voor deze community wordt dagelijks een geleide meditatie verzorgd door een van de aangesloten docenten. Ga naar CCMM als je in de zorg werkt en je je aan wilt melden.   


Mediteren in de ochtend

Een meditatieserie die ik ben gestart voor mijn collega's in de bibliotheeksector. Vaak op maandag, dinsdag en donderdagochtend van 9 tot half 10 via Teams.

 

Werk je in het bibliotheekwezen en wil je meedoen? Stuur me een bericht met daarin je 06 nummer, ik zet je dan in de whatsappgroep zodat je iedere zondagavond het nieuwe weekschema ontvangt.

 

Volg je les bij me of privésessies, dan kun je ook meedoen.