Meditatie en (iRest) yoga nidra

De meditaties die ik aanbied zijn zeer lichaamsgericht en daardoor zijn het prachtige momenten om te (leren) ontspannen en om met een aandachtig en luisterend oor te verblijven met dat wat aanwezig is. Ik ben onder andere opgeleid door het iRest Instituut, dat een meditatievorm heeft ontwikkeld speciaal voor mensen met trauma, depressie of burn-out. Lees hier meer over iRest Yoga Nidra.

 

Ik beschouw en ervaar het lichaam als een belangrijke thuisbasis en mijn intentie is iedere dag weer om mij met die thuisbasis te verbinden.

 

Juist als je met een medische conditie te maken hebt, als je weinig verbinding voelt met je lichaam door traumatische gebeurtenissen, of als er dingen in je leven en de wereld gebeuren die je stress geven, kan meditatie de manier zijn om weer voeling met het lichaam te krijgen. De relatie met het voelende lichaam is essentieel om een gevoel van agency te hebben; een gevoel van aan het roer staan in je eigen leven. Bessel van der Kolk schrijft hierover in zijn boek The Body keeps the Score (p.96): "If you have a comfortable connection with your inner sensations, you will feel in charge of your body, your feelings, and yourself." 

 

In mijn aanpak voor lichaamsgerichte coaching werk ik ook veel met meditatie en als blijkt dat je erg veel moeite hebt met een poosje stil zitten of liggen, integreer ik ontspanningsoefeningen in een meditatiesessie. 

 

De meditatie die ik je aanbied kan "passief" zijn, waarin je enkel ontvangt, of "actief", waarin ik je vraag te benoemen wat je ervaart. Dit lijkt op Focusen, een techniek die ook in het lichaamsgericht coachen veel wordt gebruikt. 

 

Neem een kijkje op deze pagina als je meer wilt weten over mijn achtergrond en educatie of stuur me een bericht als je in contact wilt komen met me.  

 

Waar: In Tienhoven Oud - Maarsseveen (prov. Utr). Online sessies zijn ook mogelijk. 

Neem contact met me op voor het maken van een afspraak. 

 

Wil je meedoen in een van de online communities waar ik aan deelneem? Kijk of een van de onderstaande iets voor je is.

Dagelijkse meditatie voor zorgprofessionals - ccmm.care

Ik draag bij aan de Internationale Compassie Community voor mensen die in de zorgsector werken. Voor deze community wordt dagelijks een geleide meditatie verzorgd door een van de aangesloten docenten. Ga naar CCMM als je in de zorg werkt en je je aan wilt melden. 

 

De dagen waarop ik in het eerste kwartaal van 2022 een meditatie zal verzorgen zijn: 

  • 28 januari 
  • 8 februari (Engels)
  • 20 februari (Engels)
  • 15 maart (Engels)
  • 25 maart  

Mediteren in de ochtend

Een meditatieserie die ik ben gestart voor mijn collega's in de bibliotheeksector. Vaak op maandag, dinsdag en donderdagochtend van 9 tot half 10 via Teams.

 

Werk je in het bibliotheekwezen en wil je meedoen? Stuur me een bericht met daarin je 06 nummer, ik zet je dan in de whatsappgroep zodat je iedere zondagavond het nieuwe weekschema ontvangt.

 

Volg je les bij me of privésessies, dan kun je ook meedoen.