Rustdagen met Janneke & Astrid

Een maandelijks moment om te zijn en te verblijven met dat wat naar je toe komt zodra je stopt met doen.

Rusten in zijn, met yoga en meditatie, met aandacht voor de adem en voor dat wat vanuit rust en stilte naar de voorgrond komt in jouw aanwezigheid, in jouw zijn

 

Een maandelijkse dag om jezelf te ontmoeten in je volledigheid. Jezelf ontmoeten in gevoelens van kalmte, plezier, genot, en ook in gevoelens van onrust, spanning, agitatie of weerstand.

 

Een dag om te onderzoeken hoe je je met een innerlijke houding van interesse en vriendelijke nieuwsgierigheid kunt verbinden. Wij geloven dat dit in ons zit, als een natuurlijk aspect van het menszijn, maar dat we deze houding kunnen zijn verloren door conditionering en culturele en maatschappelijke waarden en normen. Vooral als het om niet plezierige of negatieve gevoelens en emoties gaat. We bewegen daar liever van weg waardoor ze soms nog harder tegen ons gaan schreeuwen.  

 

Een dag om te verkennen hoe het is als je jezelf niet hoeft te verbeteren.

 

Omdat al deze zaken voor veel mensen niet vanzelfsprekend zijn, proberen we regelmatig een dag van rust aan te bieden. Zo heb je een moment in je agenda waarvan je weet dat je kunt rusten in zijn.   

 

 

Hoe ziet een dag van rust eruit? Wat kun je verwachten?

We hebben een ochtenddeel, een lunch en een middagdeel. We beginnen om 10 uur en we eindigen om 4 uur. 

 

Vaak gaan we in de ochtend van zachte beweging naar adembewustzijn en een stiltemeditatie.

 

Wie in de School voor Zijnsoriëntatie luncht, blijft in stilte. 

 

In de middag hebben we een kort moment voor reflectie, daarna restorative yoga, adembewustzijn en we sluiten af met een yoga nidra. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden op de website van Janneke.

Kosten:

Ga je 1 x mee: 90 euro 

Ga je 2 x mee: 175 euro

Ga je 3 x mee: 255 euro